ponedjeljak, 22. lipnja 2015.

Kabak Kiytirik/ meza salata od tikvica koja ce vas svojim jednostavnoscu i okusom osvojiti na prvu.


Jedna starinska turska salata koja ce vas svojim jednostavnoscu i okusom
osvojiti na prvu.Uzivajte uz fini pita kruh,kebab ili kao laganiju veceru uz
mariirani slani sir i masline.

Autor: Mucika

 20min Jednostavno

Sastojci 4 osobe
5-6 manjih/mladih tikvica
3 češnja češnjaka
250ml jogurta/grčki/turski
1žlica maslaca/maslinovo ulje
1 žlica glatkog brašna
1žlica naskjeckanog kopra
sol,papar,mljevena paprika

Priprema
1. Operite i narezite tikvice na krugove. Zakuhajte vodu sa malo soli.Kuhajte narezane
tikvice mpar minuta da laganoomeksaju ali da jos zadrze hrskavost.Ocijedite ih i pustite
da se ohlade. U meduvremenu sitno nasjeckajte cesnjak, U dubljoj tavi zagrijte maslac
ili maslinovo ulje ovisi sto volite na njemu preprzite ratko cesnjak dok zamirise pa
dodajte brasno ,prodinstajte sve skupa kratko pa dodajte tikvice i ,opet promijesajte pa
ulijte jogurt i njega povezite sa tikvicama . Pospite sitno nasjekcanim koprom ,posolite i
poaparite po ukusu. Pospite sa ljutom ili slatkom paprikom. Pustite da se dobro ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar