petak, 26. lipnja 2015.

JEDNOSTAVNI RUČAK KOJIM ĆETE IZNENADITI SVAKOG GOSTA: TIKVICE KEBAB


Sastojci

Meso:

- 500g mljevenog mesa/junetina
- 1 manji luk
- 3-4 češnjeva češnjaka
- 1 jaje
- 1 žlica mrvica/opcionalno
- 1/4 žličice ljute paprike
- 1 žličica timijana
- 1/2žličice kumina
- sol, papar

Tikvice:

- 3-4 srednje tikvice
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol

Ostalo:

- 2 žlice ulja/za foliju
- 100g ribanog sira/gauda isl.

Priprema:

Pripremite meso:

U posudu stavite mljeven meso.Naribajte luk i cesnjak na ribezu.Dodajte jaje, mrvice, sol,papar,ljute papricice, timijan i cumin. Sve dobro dobro izradite rukama kao da mijesite tijesto. Zagrite suhu tavu pa na njoj prepecite malo meso da vidite dali vam odgovara zacinjenost. Odlozite meso u frizider na pola sata. Operite i osusite tikvice.Narezite ih na fetice jednake debljine, pazite da budu ravno izrezane, estetike radi. Stavite ih u zdjelu pouljite posolite.

Slazite kebabe tako da stavite 3 kuglice mesa i 4 fetice tikvica.Provucite raznjic ,lagano zarolajte da se formira i stisnite. Narezite komade alufolije pa je premazite lagao sa uljem.Polslozite u svaki komad folije jedan raznjic,zatvorite foliju pa stavite peci u zagrijanu pecnicu na 180-200C 30-40min. Nakon toga otovorite kebabe pa ih pospite ribanim sirom.Zapecite sve 10 min.

Posluživanje:

Servirajte uz meza salate. Ja sam servirala uz pecene paprike sa zelim maslinama i dinstanim mahunama.

0 komentari:

Objavi komentar