petak, 26. lipnja 2015.

Fantazija okusa: Rafaelo kocke s jagodama

Kora:

5 belanaca, 5 kašika šećera, 2 kašike brašna, 100 g kokosovog brašna, 1/2 kesice praška za pecivo, 300 ml mlijeka.

Fil:

5 žumanaca, 7 kašika sećera, 1 kesica vanilin šećera, 2 kašike brašna, 3 kašike gustina, 500 ml mlijeka, 250 g maslaca ili margarina, 100 g šećera u prahu.

Za fil od jagoda: 400 g jagoda, 200 g šećera, 2 kesice puding od jagoda, 300 ml vode

Dekoracija:

100 g šlaga, 200 ml mlijeka ili vode

Način pripreme:

Umutiti belanca sa šećerom u čvrst snijeg, umiješati brašno, kokos brašno i prašak za pecivo. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu koru izvaditi, skloniti papir, pa je vratiti u pleh. Vruću koru preliti hladnim mlijekom. Umutiti žumanca sa šećerom i vanil šećerom, dodati malo mlijeka, gustin i brašno. Preostalo mlijeko zagrijati, usuti umućenu smjesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti na sobnoj temperaturi i pomiješati sa maslacem ili margarinom umućenim sa prah šećerom.

Jagode izmiksati (da ostanu sitni komadi). Kuvati ih sa šećerom oko 5 minuta, pa dodati 250 ml vode i kuvati dok ne provri. Puding razmutiti se 50 ml vode, usuti u jagode i kuvati da se zgusne. Sipati preko kore i ostaviti da se dobro ohladi. Preko ohlađenog pudinga staviti žuti fil, pa šlag umućen sa mlijekom ili vodom.

0 komentari:

Objavi komentar