ponedjeljak, 29. lipnja 2015.

BOGATA ČOKOLADNA TORTA


SASTOJCI

200 g čokolade za kuvanje
200 g putera
1 kašika praha instant kafe
170 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat sode bikarbone
200 g šećera
200 g smeđeg šećera
25 g kakaa
3 jaja
75 ml neobranog mleka
rendana čokolada za ukrašavanje

Za glazuru

200 g čokolade za kuvanje
285 ml slatke pavlake
2 kašike smeđeg šećera



PRIPREMA

Zagrejte rernu na 160 stepeni, a okrugli pleh prečnika 20 cm podmažite puterom. Izlomite čokoladu za kuvanje, stavite u šerpu i dodajte puter. Razmutite prah instant kafe u 125 ml hladne vode, pa dodajte u šerpu sa čokoladom i otopite.
U velikoj vangli pomešajte brašno, sodu bikarbonu, sav šećer i kakao.
Posebno umutite jaja sa mlekom, pa dodajte u mešavinu sa brašnom, pa sve pomešajte sa otopljenom čokoladnom smesom.
Mešajte dok se sve ne ujednači, pa sipajte u pleh i pecite oko sat i po vremena.
Ostavite da se ohladi malo u plehu, pa izvadite i stavite na radnu površinu.
Kada se ohladi, presecite tortu horizontalno tako da dobijete tri kore.
Napravite preliv: sitno iseckajte 200 g čokolade za kuvanje i stavite u vanglu.
Slatku pavlaku stavite da provri sa 2 kašike smeđeg šećera. Pre nego što proključa, skinite sa vatre i prelijte preko seckane čokolade. Mešajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a masa ne postane glatka.
Namažite koru tankim slojem preliva, pa poklopite drugom korom i ponovite postupak i sa drugom korom. Ostatak preliva sipajte preko treće kore i zamažite stranice torte.
Ukrasite rendanom čokoladom ili šlagom po želji.







izvor :
coolinarika.com


0 komentari:

Objavi komentar