nedjelja, 26. travnja 2015.

Taraba torta


Sastojci

10 jaja
250g cokolade za kuvanje
250g putera ili margarina
1 veca kutija plazme keks ili piskote
rum malo po zelji
mleko za natapanje keksa
4-5 crem slaga ili
0,5l slatke pavlake
3oog secera u prahu

Priprema
1. Umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari.Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i
na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.Dodati ruma po zelji.Kad se krem
ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.Plazmu ili piskote potapati u
mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.Pre stavljanja keksa staviti
foliju obloziti kalup unutra.Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se
stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
Posluživanje
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci.Tortu ukrasiti po zelji.

0 komentari:

Objavi komentar