nedjelja, 26. travnja 2015.

KARAMEL ŠTANGLE


Sastojci

2 lista vecih oblandi
3 caše (od 2dcl) šecera
1,5 caša vode
250gr margarina
150gr seckanih oraha
100gr suva groždja
350-400gr mlevena keksa

Priprema
1. Šecer karamelisati da bude svetlo braon boje, dodati vodu i kuvati na tihoj vatri da se
šecer istopi, dodati margarin da se istopi.
2. Skinuti sa vatre i dodati, seckane orahe, suvo groždje i mleveni keks. Gustina treba da
bude kao kuvana palenta.Mlevena keksa koliko stavimo, sve zavisi koliko nam se kuvalo
dok se šecer topio u vodi.
3. Još dok je topla masa stavimo izmedju dve oblande i opteretimo necim teškim da se
ohladi.Velicina oblandi je 27x37.Kad se ohladi, staviti glazuru od cokolade.

0 komentari:

Objavi komentar