nedjelja, 19. travnja 2015.

Peciva za hot dog i hamburgere - mekana i ukusna peciva


Sastojci

5 dl mlijeka (najmanje 3% masnoce)
75 gr svjezeg kvasca
750 gr brasna
50 gr maslaca sobne temperature
2 kasikice soli (po mogucnosti morske)

Priprema
Pomjesamo sve sastojke i mutimo mikserom sa dodatcima za tijesto najmanje 10 minuta.
Ostavimo tijesto da nadolazi oko 30 minuta.
Podjelimo tijesto na 25 loptica i u zavisnosti za sta cemo ih koristiti oblikujemo ili duguljaste oko 12 cm ili okruglasto i pljosnasto za hamburgere.
Poredamo ih na pleh, prekrijemo salavetom i ostavimo da nadolaze na sobnoj temperaturi oko 1 1/2 sat vremena.
Rernu zagrijemo na 225 stepeni i pecemo ih oko 10 minuta.
Ako hocemo zalediti peciva to radimo odmah nakon sto su se ohladili.
Peciva za hamburgere mozete posuti susamom.

0 komentari:

Objavi komentar