nedjelja, 19. travnja 2015.

Kolač “Vrhunski Šmek”



Biskvit 1.
6jaja
6 žlicašećera
6 žlicabrašna
3 žlicekakao
1 vrećicapraška za pecivo
6 žlicatople vode
1 dclmlijeka

Biskvit 2.
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
4 žlice brašna
5 žlicabadema (sjeckanih ili mljevenih)
5 dag otopljenog margarina
1/2 vrećice praška za pecivo
1,5 dclcedevite ili drugog soka od naranče

Krema
5 žumanjaka
1 vrećica pudinga od vanilije
15 dag šećera
5 dcl mlijeka
5 dcl vrhnja za šlag
1 vrećica želatine fix

Za ukrašavanje
2,5 dcl tučenog slatkog vrhnja


Priprema

Biskvit 1:
Žumanjke tući sa šećerom, postepeno dodavati vodu.Lagano umješati brašno prethodno pomješano sa praškom i kakaom.Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka.Peći u plehu 25×30, prethodno obloženom papirom za pečenje.
Ohlađen biskvit prerezati i blago poprskati mlijekom.

Biskvit 2:
Bjelanjke istući u snijeg, dodati šećer, te lagano umješati ostale sastojke.Peći u istom limu kao i prvi biskvit.Pečeni biskvit natopiti sokom od naranče.

Krema:
Žumanjke, puding i šećer izmiksati s malo mlijeka od navedene količine.Preostalo mlijeko staviti kuhati, i u kipuće umješati smjesu od žumanjaka i pudinga.Kuhati par minuta neprestano mješajući.U ohlađenu kremu dodati tučeno slatko vrhnje u koje je dodana želatina fix.
Na pladanj slagati:biskvit 1.-polovica kreme-biskvit 2-krema-biskvit 1.

Ukrasiti šlagom!
Dobar tek!!

0 komentari:

Objavi komentar