četvrtak, 23. travnja 2015.

Nesquik-san torta


Sastojci

Braon korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od cokolade

Zuta korica
5 belanaca
5 kasika secera
1 kesica pudinga od vanile

Bela korica
5 belanaca
5 kasika secera
3 kasike gustina

Fil
15 zumanaca
10 kasika secera
10 kasika brasna (punih)
1 l mleka
1,5 margarin
400g nesquika
300g krem slaga


Priprema:
Braon korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrst sneg i lagano dodati prah pudinga od cokolade.Ispeci

Zuta korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati prah prah puding od vanile.Ispeci
koricu.

Bela korica:
Umutiti 5 belanaca i 5 kasika secera u cvrt sneg i lagano dodati 3 kasike gustina.Ispeci koricu

Fil:
15 zumanaca umutiti sa 10 kasika secera,pa dodati 10 kasika brasna i 2 dcl mleka.Sve to zakuvati u 8
dcl mleka.U vruce umesati 200 g nesquika, a kada se sve ohladi dodati margarin,izmiksati i dodati jos
200 g nesquika. Posebno umutiti 300 g slaga sa 3 dcl
mleka.

Korice peci u plehu 25x30 oko 15 min na 180C. Redosled slaganja: bela kora,fil,slag,zuta kora,fil,
slag,braon kora,fil,slag. Jos samo da napomenem da ce se korica pokupiti
ako se prepece.Meni je znak da je gotovo kada vidim da je pocela da se odvaja od stranica pleha.

0 komentari:

Objavi komentar