subota, 4. travnja 2015.

NAJLON TORTA USPIJEVA SVAKI PUT


Sastojci:

Kora:

- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka


Fil:

- 1 l mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- 1 puding sa ukusom vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- 1 margarin
- 1 kesica šlag pene
- 10 krem bananica
- 200 gr čokolade

Za ukrašavanje:

- 2 kesice šlag pene
- malo kisele vode



Priprema:

Kora:

Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil:

Staviti 700ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno, gustin pa sipati u vrelo mleko i skuvati kašicu.
Umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti 1 šlag sa kiselom vodom.

Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom.
Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1:

U prvu polovinu dodati 200gr otopljene čokolade.

Fil 2:

U drugu polovinu dodati seckane krem banane.

Filovati:

Kora, fil 1, fil 2, šlag.


izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar