subota, 4. travnja 2015.

Čokoladna grešnica - sam naziv sve govori !!




Sastojci

12 osoba
150 gr maslaca
300 gr šećera
150 gr čokolade
3/4 šalice vode (od 2dcl)

3 jaja
300 gr brašna
10 gr sode bikarbone
5 gr praška za pecivo
korica naranče
5 gr soli
2 dcl slatkog vrhnja

Premaz
2 dcl slatkog vrhnja
150 gr čokolade

Priprema
1

Čokoladu i vodu stavite na laganu vatru dok vam se čokolada ne otopi. Promiješajte i ostavite da vam se prohladi.Maslac sobne temperature pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodavajte jedno po jedno jaje, miksajući između svakog da vam se fino razbije i poveže sa smjesom. Sad dodajte prohlađenu čokoladu, pa izmiksajte. U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, koricu naranče, sodu bikarbonu, prašak za pecivo. Pomalo dodavajte brašno u smjesu od maslaca, lagano miješajući.

Slatko vrhnje istucite u šlag. Lagano ga umiješajte u smjesu od brašna. Kalup namastite i pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup i pecite nekih 50-55 minuta na 180°C. Tortu malo prohladite u kalupu, pa ju izvadite i ostavite na rešetki da se ohladi.
2

Dok se torta hladi, zagrijte slatko vrhnje do pred vrenje. Prelijte ga preko čokolade. Ostavite minut dva, pa promiješajte da se sve poveže. Ohladite, pa izmiksajte. Cijelu tortu premažite izvanka.

0 komentari:

Objavi komentar