5 jaja
250 g secera
250 g brasna
2 zlice kakaa
1 dl ulja
1 dl vode
1 prasak za pecivo
Ispeci u okruglom kalupu 26
peci na 180 stupnjeva oko pola sata...provjeriti cackalicom
kad se ohladi prerezati biskvit na tri djela
ja sam dvije korice upotrijebila u tortu, a trecu sam izmrvila, dodala ljesnjake i nutelu i napravila praline kojima sam poslije ukrasila tortu.
biskvit 2:
4bjelanjka
4zlice secera
1 zlica brasna
1mala zlica praska za pecivo
3zlice ljesnjaka krupno mljevenog
bjelanjke ulupati sa secerom, ostale sastojke dodati u cvrst snijeg i lagano mjesati.
peci u okruglom kalupu 26
ispeci dvije ovakve kore (sve skupa 8 bjelanjaka)
peci na 175 stupnjeva 10-ak min.
1mala zlica praska za pecivo
3zlice ljesnjaka krupno mljevenog
bjelanjke ulupati sa secerom, ostale sastojke dodati u cvrst snijeg i lagano mjesati.
peci u okruglom kalupu 26
ispeci dvije ovakve kore (sve skupa 8 bjelanjaka)
peci na 175 stupnjeva 10-ak min.
biskvit 3:
3bjelanjka
3zlice secera
3zlice brasna
malo praska za pecivo
peci na 175 stupnjeva 10-ak minuta
biskvit malo poprskati mlijekom
Krema:
1l. mlijeka
10zlica secera
1puding od vanilije
10zlica gustina
11 zutanjaka
Od litre mlijeka odvojiti oko 2 dcl. u koji cemo umjesati puding i gustin i zutanjke, praostalo mlijeko sa secerom kuha, kad prokuha uliti smjesu i mjesati da se stegne.
U mlako dodati 100gr . margarina I podjeliti u dva djela. U jedan dio dodati cokoladu istopljenu. Poslije u hladnu kremu izraditi slaga iz tetrapaka oko 2dcl.i dodati pola u jednu a pola u drugu kremu.
cokoladni preljev:
120gr. cokolade
malo margarina
par zlica mlijeka
istopiti da bude tecno
slaganje:
na tacnu staviti tamnu koru sa kakaom koju malo polijemo sa coko mlijekom, na nju namaziti pola bijele kreme, zatim biskvit sa ljesnjakom kojeg polijemo sa polovinom cokoladnog preljeva.
ostavimo u hladnjak da se stegne na par minuta.
mazemo polovinom cokoladne kreme, zatim ide bijeli biskvit, bijela krema, kora sa ljesnjakom, ostatak coko preljeva, opet u hladnjak na par min.
coko krema i zadnja kora sa kakaom
ostat ce vam malo krema koje mozete pomjesati i upotrijebiti za obmazivanje torte ili ukrasavanje.
ako cete je oblagati fondanom, onda ostatak kreme pojedite....fina je
Izvor: Torte i kolači Ivanka
0 komentari:
Objavi komentar