ponedjeljak, 20. travnja 2015.

Moskva torta


Sastojci:

– kore .
– belanca 12 komada
– secer 12 kasika
– ml.orasi 300 gr
– brasno 3 kasike
– ml.keks 3 kasike



– fil .
– zumanca 12 komada
– secer 12 kasika
– mleko 50 ml
– brasno 1 kasika
– margari(u sve se mesa) 375 gr
– secer u prahu 2 kasike
– slatka pavlaka 1 l
– visnje bez kostica 300 gr
– seckani ananas 300 gr

Uputstvo za pripremu:


Izmutiti 4 belanceta, pa dodati 4 kašike šećera, 100 g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i jednu kašiku mlevenog keksa. Sipati u tepsiju obloženu papirom za pečenje i staviti da se peče oko 15 minuta na 180 stepeni, (zavisi od rerne). Na ovaj način napraviti tri kore. Za fil: Izmutiti 12 žumanceta sa 12 kašika šećera i staviti da se kuva na pari. Posebno u mleko izmutiti kašiku brašna, pa dodati žumancima. Kuvati još malo dok se ne zgusne. Onda skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Posebno izmutiti puter sa šećerom u prahu, pa sve zajedno mutiti sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva veća dela i jedan manji koji ostaje za skroz gornji sloj. Prvu koru premazati filom, pa po njoj rasporediti višnje iz kompota. Višnje premazati tankim slojem umućene slatke pavlake, pa staviti drugu koru. Preko nje opet staviti fil, a preko fila seckani ananas. Opet premazati tankim slojem slatke pavlake. Saviti i treću koru, premazati je najmanjim delom fila, a na kraju celu tortu ukrasiti ostatkom umućene slatke pavlake.

0 komentari:

Objavi komentar