subota, 18. travnja 2015.

KAD POŽELITE PRAVI PROLJETNI RUČAK: Dinstano povrće sa knedlama


Kad poželite jedan pravi proljetni ručak bez mesa, ili samo prilog uz neke dobre šnicle, evo ideje koja će vam uštedjeti i novac i vrijeme, a prijat će svima koji su “navučeni” na povrće!

Sastojci:

● 1 glavica crvenog luka sitno isjeckana na listiće
● 1 crvena paprika babura
● sjeckana mrkva
● kukuruz šećerac zamrznuti
● sjeckani peršunov list
● paradajz-sos
● so, sirće, biber – začini po ukusu


Priprema:

Izdinstajte luk, pa preko njega i svo ostalo povrće, kad je do pola kuhano uspite 300 ml paradajz sosa.
Za to vrijeme umijesite knedle od brašna i jaja i polako ih spuštajte u povrće da se u njemu skuhaju. Sve još malo ostavite da krčka, da višak tečnosti ispari, i može da se jede!
Za one koji vole da dodatno obogate ukus – preko svega pred samo služenje možete posuti rendani sir parmezan!

0 komentari:

Objavi komentar