četvrtak, 2. travnja 2015.

Gratinirani naribani krumpiri sa sirom


Sastojci:

800 g krumpira
200 g naribanog sira (ja sam koristila
Grana Padano)
1 luk
4 dl mlijeka
2 jaja
80 g maslaca
po želji sol, papar, bosiljak, origano i
malo crvene mljevene paprike


Priprema
1. Krumpir ogulite i naribajte. Luk nasjeckajte na sitno. U zdjeli istucite jaja, a maslac
rastopite na laganoj vatri. U većoj zdjeli pomiješajte naribani krumpir, mlijeko, jaja,
naribani sir, luk, otopljeni maslac i začine. Dobro promiješajte kuhačom da dobijete
ujednačenu smjesu.
2. Smjesu izlijte u maslacem namazanu vatrostalnu posudu i pokrijte je aluminijskom
folijom. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko sat vremena, a onda
skinite foliju i zapecite još 10-ak min dok se ne stvori fina rumena korica.
3. Režite na manje kockice i poslužite kao prilog uz salatu. Prijatno :)

0 komentari:

Objavi komentar