četvrtak, 2. travnja 2015.

Piletina u jogurtu i senfu


Sastojci

30 dag pilećeg filea od prsa (bijelo meso)
1 nemasni jogurt
1 mala žlica senfa
malo soli i papra
peršin
1 mala žlica kurkume
par sjemenki korijandra

Priprema

1. Pileći file (bez kožice!) narežite na kockice i pecite 5 minuta na tavi sasvim bez
masnoće. Povremeno protresite tavu da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena.
2. Tada zalijte jogurtom, dodajte senf, sol i papar, te kurkumu i malo izmrvljene
sjemenke korijandra, promiješajte, te pirjajte na umjerenoj vatri dok sva tekućina ne
uvrije, otprilike još 5 minuta.
3. Pred sam kraj pirjanja obilato pospite nasjeckanim peršinom.
Posluživanje
Ova ukusna piletina ne zahtijeva mnogo, sasvim jednostavan prilog poput riže ili neke
miješane osvježavajuće salate bit će odličan izbor.

0 komentari:

Objavi komentar