četvrtak, 2. travnja 2015.

Cokoladni kolac sa visnjama


Sastojci

kora
6 jaja
30 kasika secera
30 kasika ulja
30 kasika mleka
30 kasika brasna
8 kasika kakaa
1 prasak za pecivo


fil
1l vode
300g secera
4 pudinga od cokolade
100g cokolade
500g ociscenih visanja

preliv
150g margarina
1dl vode
10 kasika secera
3 kasike kakaa
50g cokolade

Priprema

1.  Prvo skuvati puding i ostaviti sa strane, staviti preko njega providnu foliju da ne
uhvati koricu.
2. Za koru umutiti sve sastojke kako su napisani, u podmazani pleh usuti pola smese i
zapeci nekih deset minuta, samo da uhvati koricu.

3.  Izvaditi i po kori rasporediti ociscene visnje.
4.  Preko visanja izrendisati 100g cokolade.
5.  Zatim preliti preko puding koji ste skuvali.
6.  I na kraju drugu polovinu testa rasporediti preko pudinga.
7.  Peci na 170 stepeni.Pleh je 30*40.
8.  Kad se ispece kolac, izvaditi ga i ostaviti da se malo prohladi, taman dok se skuva
preliv.
9.  Staviti vodu, margarin, secer,cokoladu i kakao da se istopi, mesati.Kad se istopio
preliv, preliti kolac, predhodno ga malo izbockati da se bolje natopi.

0 komentari:

Objavi komentar