ponedjeljak, 13. travnja 2015.

DREVNA JAPANSKA TERAPIJA VODOM (UPUTSTVO)


Voda je istinski izvor života i osnovni element svake funkcije u organizmu. Bez dovoljne hidriranosti nemoguće je zamisliti zdrav krvotokok, bubrege, mišiće, i posebno pročišćavanje odnosno elminaciju štetnih stvari iz organizma. Pijenje vode generalno je dobro za zdravlje i sjetićete se da je to prva stvar koja se daje nekome ko se ne osjeća dobro.

Na žalost moderno doba preplavljeno sa raznoraznim hemikalijama i lijekovima potisnulo je u zaborav koliko je u stvari obična voda bitna za naš dobar, zdrav i dug život. Ponukani ovim naišli smo na interesantnu preporuku koja je poznata skoro svakom Japancu. Radi se o japanskoj vodenoj terapiji poznatoj iz drevnih vremena a koja je aktuelizirana u vrijeme poslije drugog svjetskog rata.  Tada se u japanskim novinama pojavila preporuka izvučena iz tradicionalne medicine koja je savjetovala početak dana sa većom količinom čiste vode.

Japanska tradicionalna medicina preporučuje pijenje vode odmah nakon buđenja kao najvažniju prirodnu zdravstvenu naviku.  Naučnici su zvanično potvrdili efikasnost ovakve prakse. Japanska vodena terapija daje odlične rezultate kao prirodno sredstvo za tretiranje menigitisa, dijabetesa, gastritisa, glavobolje, astme, bronhitia, artritisa, epilepsije, bolova, srčanih problema, masnoća u krvi,  bolesti bubrega, mokraćnih kanala, nervnog rastrojstva, hemeroida, bolesti očiju, menstrualnih tegoba, opšte slabosti, gubitka energije i čišćenje organizma.

Japanska vodena terapija obavlja se na sljedeći način:

Ujutro odmah po buđenju, prije pranja zuba, potrebno je popiti 4 čaše mlake vode  odnosno oko 640 ml. Nakon što popijete vodu sljedećih 45 minuta ne treba ništa drugo piti ili jesti. Poslije toga nastavljate normalno svoje navike.

Terapija preporučuje i konzumiranje mlake vode tokom sve tri obroka i do 15 minuta poslije,  u a nakon toga pauzu od 2 sata od jela i dodatne vode. Terapija daje izvrsne rezultate za većinu tegoba i čišćenje organizma već nakon 30 dana korištenja, Preporuka je da se ovakav način konzumiranja vode usvoji kao stalno životno pravilo. Ne postoje nikave posljedice i opasnosti od ovakve terapije osim što može uzrokovati nešto učestalije  mokrenje.  Oni kojima je teško započeti dan sa preko pola litra vode a posebno starijima i bolesnima preporučuje se postepeno dostizanje željene količine od 4 čaše vode ujutro. Na mnogobrojnim forumima na internetu možete pronaći brojna svjedočanstva od ljudi koji su značajno popravili svoje zdrvlje,  energiju te fizički izgled primjenom ove jednostavne terapije.

Stanovnici Japana za razliku od zapadnog svijeta skoro nikada ne koriste ledenu vodu u ishrani i jako su skloni konzumiranju toplog čaja uz hranu.

Japanci su jedna od najzdravijih i dugovječnijih nacija na zemlji a 2008.  godine imali su registrovano preko 33.000 osoba starijih od 100 godina.

0 komentari:

Objavi komentar