nedjelja, 22. veljače 2015.

Posna Toblerona-brza i jako ukusna !!!


Autor: Boby

Sastojci:

150 gr margarina ili maslaca
200 gr čokolade
2 kašike meda dimljenog
200 gr šećera,mermer
1 dl koka kole fasirane
75 gr krupno mlevenih lešnika
75 gr krupno mlevenih badema
200 gr mlevenog keksa

Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja od kamilice

Priprema:

1. Lagano zagrevati margarin, čokoladu, šećer, med i koka kolu, lagano mešajući dok se
svi sastojci ne sjedine i istope.

2. U masu dodati lešnike, badem i keks. Dobijenu masu razliti u trouglasti pleh u koji ste
prethodno stavili celofan, kako bi se kolač lakše izvadio iz kalupa.
3. Kalup stavite u frižider ili zamrzivač da se masa što pre stegne. Izvadite kolač iz kalupa i
preko stavite glazuru od čokolade. Kada se glazura stegne kolač secite na tanke šnitice.
4. Od dobijene mase dobićete dva pleha ovog kolača. Moj pleh je dužine 35 cm.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar