nedjelja, 22. veljače 2015.

Lisnati kolačići-Brzo se spreme,a brzo i nestanu!!


Zašto da bude komplicirano kad može biti jednostavno.. :)

Autor: evora

Sastojci:

gotovo pakovanje lisnatog tijesta
džem, marmelada, pekmez..
šećer u prahu za posipavanje

Priprema:

1. Lisnato tijesto razviti i vadimo kvadrate veličine 5x5 cm.
2. Na svakom kutu napraviti rez u obliku slova L, ali paziti da ga ne prerežemo po cijeloj
dužini, nego do 2 cm (slika!) svaki kut.Marinirati bijeli luk sa hljebom.
3. Razrezane rubove povlačiti lagano prema sredini i sve skupa spojiti u jednu točku.
4. Na sredinu stavljamo žličicu džema po želji.

5. Kalup obložimo papirom za pečenje i pečemo na 220 stupnjeva cca 10 minuta. Kad se
malo ohlade posipati šećerom u prahu.
6. I još jedna lisnata ideja za šareniji stol: http://il.youtube.com/watch?v=7P396iC2rY4

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar