utorak, 24. veljače 2015.

Kako spriječiti naboranu kožu i velike pore uz prirodne tretmane

Napeta koža obraza znači svježinu mladosti i zdravlja. Nije čudo da osobito žene nastoje duže sačuvati takvu kožu. To se, međutim, ne postiže pretjeranom upotrebom šminki, pudera i krema.

Takvim sredstvima ne pomažemo prirodi, već postižemo upravo suprotno. Već se u mladosti moramo brinuti za zdrav, prirodan život, i ne smijemo se opterećivati brigama i problemima, jer je poznato da to sve loše utječe na naše dobro zdravstveno stanje.


Premorenost zbog neprospavanih noći i naporna rada može vrlo oštetiti zdravlje. Razumljivo je da se to vidi na koži lica i da to ne možemo ukloniti sredstvima za poljepšavanje.
Teže je razumljivo da se mlade djevojke pudraju i šminkaju, skrivajući pravu i zdravu boju lica i usnica. Ako pore zapušimo kozmetičkim sredstvima, sprečavamo prirodno disanje kože, zbog čega se koža degenerira. Pore se povećaju, što nije poželjno. Posljedica je toga da koža prije vremena olabavi i da se jače nabora.
Prirodna njega ljepote
Za uljepšavanje trošimo često mnogo vremena. Bilo bi mnogo jednostavnije održavati zdravo tijelo, a prije svega njegovati spolne žlijezde. Tako ćemo ostati dugo mladi. Svjetlost, disanje i kretanje na svježem zraku pripadaju uz, to.
Kretanje u slobodnoj prirodi, rad u vrtu, ili izleti u prirodu čuvaju mladenačku svježinu. Preporučaju se također tuševi hladnom i toplom vodom, jer to naizmjenično tuširanje poboljšava cirkulaciju i prokrvljenje kože.
Lokalno upotrebljavamo tinkturu gaveza i divljih maćuhica. Ako obje tinkture upotrebljavamo naizmjence, smanjuju se pore i pomlađuje koža. Ujutro, poslije umivanja, utrljamo u kožu preparat gaveza (Samphosan).
Da bismo se zaštitili od prejakog sunca ili hladnoće, mažemo se lanolinskom kremom. Ne treba to raditi svaki dan. Navečer, prije spavanja, ovlažimo kožu još tinkturom divlje maćuhice. Grudicu vate namočimo u tinkturi i očistimo lice.

Da bi žlijezde lojnice dobro radile, preporučamo da 2—3 puta tjedno mažete kožu uljem za kožu ili prirodnom masnom kremom. Tko se potrudi da tako mjesec dana njeguje kožu, vidjet će đa mu se koža pomladila i da su pore opet postale normalne.
narodnilijek.com

0 komentari:

Objavi komentar