nedjelja, 27. prosinca 2015.

Trikovi: Evo kako skuhati savršenu supu i zdravu!


Iako se kuhanje supe čini kao najlakši zadatak koji zahtjeva samo lonac vode, povrće i meso, skuhati savršenu supu nije tako jednostavno.
Prilikom kuhanja mnogi od nas prave neke greške kojih nismo ni svjesni. Ovih par trikova će vam sigurno pomoći.

Kuhanje na previsokoj temperaturi

U želji za što bržim ručkom, većina će nas juhu kuhati na maksimumu. U tom slučaju meso bi moglo biti suho, a povrće prekuhano. Potrebno je kuhati na nižoj temperaturi, odnosno krčkati. Jačina kuhanja trebala bi biti takva da se tijekom procesa kuhanja na površini svakih nekoliko sekundi pojavi jedan ili dva mjehurića.
Nedovoljno soli

Ništa nije toliko bitno kao pravi omjer soli. Dok kuhate juhu svakako je, s vremena na vrijeme, probajte kako bi pogodili točnu količinu začina. Vjerujte svojim osjetilima radije nego receptu.

Voda

Iako mnogi od nas u juhu stavljaju goveđu ili pileću kocku i bez nje ona može biti savršeno ukusna. Juhe napravljene samo od vode s pravim omjerom začina i soli mogu biti sjajne. Kako bi pojačali aromu, možete probati s jednim neobičnim začinom kojeg neki stavljaju. Pred kraj kuhanja dodajte malo kore parmezana za drugačiji okus.

Prekuhavanje povrća

Iako mnogi odmah na početku kuhanja u lonac zajedno s mesom stave i povrće to je greška koju bi svakako trebali izbjegavati. Povrću je potrebno puno manje kuhanja nego mesu, pa ga je potrebno dodavati postepeno u juhu, ovisno o tome koliko mu je vremena potrebno da se skuha. Odmah na početku možete staviti celer i luk te meso, a posljednjih pola sata dodajte mrkvu i po želji ostalo povrće.

Neodgovarajući začini

Kako bi poboljšali okus juhe često znamo eksperimentirati sa začinima te pretjerati. Pri odabiru treba paziti da se okusi dobro sljube. Pokušajte sa svježe mljevenim paprom, začinskim biljem ili pak malo naribanog parmezana. Odlični dodaci za krem juhe su jogurt, kiselo vrhnje, a možete probati i s prženim sjemenkama bundeve.

(gastrosfera.ba)

0 komentari:

Objavi komentar