nedjelja, 6. prosinca 2015.

RAVENIJA – Svim ljubiteljima agdastih kolaca toplo preporucujem..!!


Sastojci
ZA TESTO
10 kom jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
10 kasika griza

1kom praska za pecivo
1 kom vanilina secera
ZA AGDU
800 ml vode
800 gr secera
limun isecen na kriske
1 kom vanilin secera
Priprema
Jaja.secer i vanilin secer dobro umutiti mikserom dok jaja ne postanu penasta ( ne treba odvajati zumanca od belanaca ) polako dodavati brasno pomesano sa grizom i pecivom,lagano izmesati pa istresti u podmazan pleh ( podmazan uljem i brasnom ) pa peci oko 30 min na 200 stepeni..
Ostaviti da se testo potpuno ohladi pa ga preliti sa mlakim serbetom ( nikako vrelim ) pa neka otstoji malo na sobnoj tempereturi zatim prebaciti u frizider da se dobro ohladi pa uzivajte u ukusu..!!

Vodu i secer izmesati pa pustiti da se kuva 30 min
zatim umesati vanilin secer i kriske od pola limuna
pustiti da se ohladi pa mlaku agdu naliti preko hladnoga testa..Po zelji ukrasiti kriskama limuna ili kokosom …!!

0 komentari:

Objavi komentar