petak, 4. prosinca 2015.

PUDING KOKOS POLJUBCI- bez jaja,sa malo šećera,sa vanilin pudingom i sa "domaćim"ribanim kokosovim brašnom...čista uživancija!


Sastojci
250 ml domaćeg kokosovog brašna ili kupovnog
250 ml kuhanog pudinga od vanilije(treba vam 1/2 vrećice praha za puding od vanilije,žlica šećera i 250 ml mlijeka)
1/2 vrećice vanilin šećera
malo soli
2-3 žlice brašna

2 žlice vrhnja
i još:
malo šećera u prahu za posipanje(po želji)

Priprema
1.
-najprije skuhajte puding od vanilije(pola vrećice),prema uputi proizvođača i ostavite ga da se ohladi(pokrijte ga sa folijom da se ne stvori korica)
2.
-u zdjelicu stavite 250 ml "domaćeg"ribanog kokosovog brašna(ja sam radila kokosovo mlijeko,pa sam onda iscjeđenu ribanu kokosovu pulpu rastegla na tacnu prekrivenu duplim slojem kuhinjskih ubrusa i ostavila sam preko noći da se suši na sobnoj temperaturi i tako sam ostavila do popodne kad sam radila poljupce)a ako nemate "domaće"kokosovo brašno možete koristiti i kupovno
3.
-u kokosovo brašno dodajte puding i promješajte pa zatim umješajte vaniliju,sol,brašno i vrhnje da dobijete smjesu kao na slici(nesmje biti ni prerijetka ni pretvrda)
4.

-pećnicu ugrijte na 160C,pleh obložite pek papirom
5.
-uz pomoć dvije žličice rasporedite smjesu u 20 malih hrpica(dobivene hrpice tjesta ne morate poravnavati)
6.
-keksiće pecite u ugrijanoj pećnici 25 do 30 minuta dok lijepo ne porumene
7.
-po želji možete ih kad se prohlade na plehu posipati sa malo šećera u prahu
Posluživanje
-od dobivene smjese dobjete 20 keksića,pa možete slobodno raditi duplu dozu,keksići su iz vana malo hrckavi a iznutra fino mekani i sočni i nisu jako slatki tako da onaj tko voli slađe može dodati više šećera kad kuhate puding
-za vege varijantu možete koristiti sojino vrhnje i gotov sojin puding s okusom vanilije

0 komentari:

Objavi komentar