četvrtak, 17. prosinca 2015.

Pobijedila je rak bubrega i danas nema ni traga od bolesti! Evo kako


Tatjana Popović Marić je djevojka iz Srbije koja se u ranoj mladosti suočila sa opakom bolešću i riješila da se izbori hraneći se na način koji joj je omogućio da iz borbe sa životom izađe kao pobjednik.

U svojoj 18-toj godini Tatjana je dobila kancer bubrega i nakon borbe koju je vodila uz pomoć zdrave ishrane, riješila je da posveti život istoj.
Upisala je studije na renomiranom i svjetski priznatom Institutu za integrativnu ishranu u Njujorku, gdje je izučavala na hiljade dijetnih režima i stekla zvanje trenera za zdravlje (Health coach).
“Health Coaching me je veoma zainteresovao, jer se studije nisu zasnivale samo na korigovanju navika u ishrani. Ovaj koncept ima širinu da se u obzir uzme cjelokupno stanje klijenta, a ne samo način na koji se hrani. Meni je lično, nakon deset godina bavljenja zdravom hranom, nedostajala neka komponenta do kompletnog zdravlja i balansa koju nisam znala da definišem“, govori Tatjana.

Ona je inače prva koja je uvela ovu disciplinu u Srbiju i time pružila mogućnost ljudima da ovim inovativnim pristupom koriguju probleme sa ishranom, prekomjernom težinom, a sve proizvedene neredovnim životnim navikama.
Nije dovoljno samo zdravo jesti, već i napraviti pravi balans u organizmu.
Za sve one koji bi željeli da pređu na zdraviji način ishrane, Tatjana predlaže da za početak probaju recept koji se dopada većini onih koji su ga probali, a koji je njen omiljeni. Sem što je zdrav, prema njenim riječima, on je i nevjerovatno ukusan.
“Ovaj napitak možete slobodno uzimati i nekoliko puta nedjeljno. Radi se o zelenom soku.

Zelena je boja prirode. Ona simbolizuje rast, harmoniju, svježinu i plodnost“, govori Tatjana.
Sastojci: 1 šaka spanaća, 1 šargarepa, 1 manja oguljena cvekla, 1 oguljena zelena jabuka (Granny Smith), 2 cm svježeg đumbira, sok od jednog limuna, 1/2 kašičice cimeta, 1/2 kašičice kurkume, 1 1/2 čaša filtrirane vode, 2 kocke leda.

Priprema: Sve sastojke staviti u blender ili sokovnik (ako koristite sokovnik začine dodajte naknadno i razmutite ih u soku), pa ih izblendirati ili iscijediti. Sipajte u čašu i uživajte u divnim ukusima prirode.
U namjeri da se hranimo zdravo, često čujemo riječ “detoksikacija” koju bi trebalo da praktikujemo s vremena na vrijeme. Tatjana je svrhu pojašnjenj napisala knjigu pod nazivom “5 Dana Detoks Program”, a koja se besplatno može preuzeti sa njene Facebook stranice.
“Detoksikacija je praktikovana vijekovima u raznim kulturama, uključujući ajurvedsku i kinesku medicinu, jer odmara, pročišćava i resetuje naše tijelo iznutra ka spolja. Eliminacijom toksina, a potom pružanjem organizmu hrane koja je zdrava i bogata mnogim nutrijentima korisnim za zdravlje, detoksikacija pomaže organizmu da se zaštiti od bolesti, obnovi energiju, vitalnost i povrati neophodnu ravnotežu“, govori Tatjana.
Ova mlada djevojka koja je već 10 godina zdrava zahvalna je profesiji koja ju je naučila načinu života kojim bi trebalo svaki čovjek da živi.

Potrebno je zdravoj hrani samo dati šansu i saznati koliko je zapravo ukusnija od bilo čega što nam se nudi pod takvom etiketom, a stvara zavisnost.
Sve je navika. A ova navika vas ne primorava da se odreknete ni slanog, ni slatkog, ni ukusnog, ni zdravog.

(BKTVNews.com)

0 komentari:

Objavi komentar