utorak, 29. prosinca 2015.

Najukusnije kifle koje ćete ikada probati!


Sastojci

600 gr.brašna T-550
3 jušne žlice kiselog vrhnja(2dcl)
2 jušne žlice maslinovog ulja
2 prstohvata soli
2 prstohvata šečera

mlaka voda po potrebi
2 žličice suhog kvasa(instant di-go)

Premaz
1 žumanjak
sol
Priprema

1.
Vrhnje,maslinovo ulje,šečer i sol pomješati sa malo vode.
U posudu za mješanje dodati suhi kvas i brašno,u to usipati prethodno pripremljenu smjesu i sve zajedno mješati uz dodavanje mlake vode po potrebi,dok ne dobijemo glatko tijesto.
2.
Tijesto odmarati u masi 15 minuta.
3.
Premjesiti tijesto i pustiti ga da odmara još 15-20 minuta.
4.
Tijesto okruglo razvaljati
5.
Tako razvaljano tijesto izrezati na 8 jednakih djelova.
6.
Smotati kifle ( sa šireg ka tanjem dijelu trokuta) i poslagati ih u namazan pleh.
7.
Pokriti krpom i pustiti da odmara 25-30 minuta.
8.
Premazati žumankom i posipati sa soli po želji
9.

Peći u pečnici zagrijanoj na 220 stupnjeva 25 minuta.
10.

Kad su gotove izvaditi ih u posudu i pustiti ih da se malo ohlade prekrivene krpom.

izvor : coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar