nedjelja, 27. prosinca 2015.

Lake vježbe za ravan stomak: Za dvije nedelje salo nestaje!



U domaćim uslovima možete obavljati jednostavan, ali veoma efikasan kompleks vežbi. Obavljajući ove vežbe u toku dve nedelje, vi ćete primetiti kako vaš stomak nestaje.
Sve što vam je potrebno je – zid.

Vežbe su izvode u „statici“, odnosno treba da “zamrznete” u svakoj pozi nekoliko sekundi. Ležeći na leđima, maksimalno uvlačite stomak na udahu i zadržavajte dah na 10-30 sekundi.

Svaku vežbu treba uraditi minimum po deset puta.

Pogodno je za sve uzraste. Bitno je pridržavati se sistema:

Prva vežba:

Lezite na leđa, nogama okrenuti ka zidu. Primaknite se zidu, noge oslonite na zid kao u nekoj vrsti čučnja. Neka vam ruke budu pored tela, čvrsto oslonjene o pod. Zatim polako podižite celo telo dokle god je to moguće, oslanjajte se stopalima o zid. Zadržite se u ovoj pozi 10 do 30 sekundi i uvucite stomak.


Druga vežba:

Ispružite ravno noge i naslonite ih uza zid. Neka vam težina bude u gornjem delu leđa. Donji deo leža poduprite uz pomoć ruku. Neka vam jedna noga bude naslonjena uz zid, a drugom nogom dosegnite svoju glavu. To je jedna vrsta špage u vazduhu.

Treća vežba:

Naslonite noge na zid. Nega vam cela zadnja loža, guza i noge budu naslonjeni na zid. Polako rukama pokušajte da dodirnete vrhove prstiju na stopalima. Vežbu raditi od 10 do 30 sekundi, čas jednom, čas drugom rukom.


Četvrta vežba:

Naslonite noge uz zid i to tako što će vam cela zadnja loža i noge biti priljubljeni uz zid. Zatim, raširite noge koliko god možete i zadržite se u tom položaju od 10 do 30 sekundi.

Izvor: zenskikutak.rs

2 komentara:

  1. Svi koji smo ikada vezbali u zivotu znamo da za dve nedelje se NISTA ne promeni na telu, a kamoli da se izravna stomak ili da se naprave onakve plocice na stomaku. Tako da naslovi tipa : "Za samo dve nedelje"... i slicne tavima, bacite u vodu. Vredjate nas kao citaoce i nasu inteligenciju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Bas tako,ziva glupost,pa za godinu dana ne mogu da se vide plocice a hoce za dve nedelje?!

    OdgovoriIzbriši