srijeda, 16. prosinca 2015.

Iskustvo jedne mame: Kako sam detetu od godinu dana popravila imunitet! (RECEPT)



Kada je krenula u vrtić, kćerka je počela da se razboljeva. Usledila je upala ušiju, upala grla, bronhitis, a doktori su prepisivali samo antibiotike koji na kraju nisu delovali


Kćerka mi je krenula u vrtić sa 11 meseci. Potpuno zdrava, vesela i zadovoljna što se druži sa decom, svako jutro tokom 20 dana uredno je išla na “druženja”. Međutim, odmah nakon tog “srećnog” perioda, počele su bolesti.

Prvo je dobila upalu ušiju, zatim upalu grla, pa opet kombinaciju: upala ušiju i grla, da bi nakon toga uslediobronhitis. Od silnih bolesti u vrtić je išla pet dana pa se 3 nedelje lečila kod kuće i sve tako.

Doktori su prepisivali isključivo antibiotike da bi dete od godinu i po postalo otporno na većinu antibiotika uključujući i penicilin.

Tada sam odlučila da se okrenem starim dobrim “babskim savetima”. Šta su mi god preporučivali ja sam usvajala. Pre toga sam pitala doktorku da li smem da koristim narodne lekove da bih detetu popravila imunitet, rekla mi je dasmem ali da to neće naročito pomoći “jer se ona mora sama izboriti sa bakterijama” i da ona nema imunitet, te da će ga steći tek u trećoj godini.

Bilo kako bilo, prihvatim se ja dobrih starih narodnih recepata i krenem ovim redosledom:

Na prazan želudac dam joj sok od zobi (ovas). Pravila sam ga tako što sam u 200 ml vode kuvala 1 šolju šećera i 1šolju zobi. Svako jutro moja kćerka je pila jednu malu čašicu ovog soka tokom 40 dana. Napravila sam pauzu od 15 dana, pa sam ponovila postupak od 40 dana ispijanja soka.

Nakon toga sam joj pravila toplu limunadu sa kašičicom meda i malo cimeta. Taj sok obožava i za drugi ne želi ni da čuje pa ga doživljava kao nagradu.


Za ručak je skoro svaki dan imala toplu supu od kostiju koja je bukvalno “ubijala” bakterije i lečila pehlade.

Recept:

U 2 l vode stavila bih 1 šuplju juneću kost (besplatno sam ih dobijala u mesnici), 3 šargarepe, 3 paškanata, 2 male glavice crnog luka, malo svežeg peršuna i to bih kuvala sat vremena. U to sam dodavala domaće rezance.

Ni jedan apotekarski lek joj nisam davala za to vreme. Uredno sam je vodila u vrtić iako je bila slinava, ali nije imala temperaturu.

Praktikovala sam da svaki dan bude na svežem vazduhu najmanje 40 minuta, a najviše 2 sata kad je vreme hladno.

Nakon 2 meseca od kako sam joj davala ove prirodne lekove, uvidela sam da je dosta otpornija. Na primer, sada ide u vrtić punih 2 meseca bez dana pauze. Dođe iz vrtića slinava i počinje da kija, ali sada to prođe bez temperature i dodatnih lekova.

I dalje praktikujem redovno ispiranje i čišćenje nosa.

Možda je ona zaista sama uspela da se izbori sa virusima, ali mislim da su joj ovi bapski lekovi dosta pomogli. Eh, sada, na vama je da isprobate nešto od ovoga, pa možda pomogne… U svakom slučaju ne može da šteti!

Autor: V. Milenkovićizvor.stil.rs

0 komentari:

Objavi komentar