petak, 23. listopada 2015.

Zlatno mleko- čaroban napitak za vašu kičmu. Lekovita pasta od kurkume



Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu.

„Zlatno mleko“ pomaže kod ponovnog uspostavljanja „kičmenog maziva“ i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih čelija deobom, i diferencijacija matičnih čelija u koštanoj srži), debelo crevo, nervni sistem i koštano tkivo.

„Zlatno mleko“ je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje ceo probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovećnost. Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem „Zlatnog mleka“ povećava se pokretljivost zglobova. Moram naglasiti da je veoma popularan kod lekara ruske alternativne medicine.

„Zlatno mleko“ Priprema.

Za početak pripremiti pastu od kurkume.

Biće potrebno 40-50 gr kurkume i 100-150 ml. vode.


Naspite kurkumu u prahu u vodu, promešajte i dovedite do klučanja. Kuvajte oko 7-8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne.  Stalno mešajte. Ako je mešavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smesa treba da liči na gusti jogurt.


Za to vreme pripremite mleko, za koje će biti potrebno:





– 250 ml mleka

– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja  (po želji)

– med po ukusu

Mleko prokuvajte  i dodajte u njega bademovo ulje (po zelji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašikicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.



Pastu od kurkume  možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana.  Pastu čuvajte u frižideru.

Gotovu pastu dodavati u vruće mleko (čaj) po 1 kašikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po zelji).

„Zlatno mleko“ preporučuje se piti na prazan stomak, pošeljno ujutru i pred spavanje.

„Zlatno mleko“ se pije 40 dana. Kurs lecenja  – dva puta godišnje, po 40 dana.

Pažnja: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom – bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Sta sve leči kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko ceni ovu lekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Lekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe uklanja čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mleko, matericu, jetru.

Kako napraviti lek od kurkume za različite bolesti pogledajte ovde: Lekovita svojstva kurkume i lečenje različitih bolesti.

Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

0 komentari:

Objavi komentar