četvrtak, 22. listopada 2015.

ZA MENE NEMA LJEPŠE KOMBINACIJE OD GLJIVA I PILETINE, ALI VI MOŽETE KORISTITI BILO KOJE MESO ZA OVAJ RECEPT


Sastojci
500 gr pilećih prsa
4 kašike putera
1 luk
150 gr gljiva
250 ml pileće super ili kocka

1 kašika brašna
½ limuna sok
peršun
Način pripreme

    Pileća prsa izrežite i istucajte.
    Posolite i pobiberite.
    U tavu stavite polovinu putera i na njemu popržite pileće filete.

    Izvadite na tanjir i u istoj tavi popržite sitno sjeckani luk pa dodajte gljive i dinstajte dok ne ispari višak vode.
    Uspite pileću supu, sok od limuna i kašiku brašna te kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
    Vratite pileće šnicle i pospite peršunom pa servirajte.

0 komentari:

Objavi komentar