nedjelja, 25. listopada 2015.

UNIŠTAVATE SEBI KOSU: Prestanite raditi ovih 6 pogrešaka i to ODMAH!


Volite li svoju kosu i ovisi li o njoj kakav će vam biti dan, onda morate promijeniti pojedine navike i prema svojim dlakama na glavi se ponašati obzirnije. Nikakav regenerator neće popraviti štetu koju joj nanosite, a da toga niste niti svjesni.

Vrhunski stilisti naveli su neke od najčešćih pogrešaka koje činimo prilikom održavanja kose. Evo što treba odmah prestati raditi, želite li zdravu i lijepu kosu.

1. Kosu češljate od korijena do vrha

Češljati kosu od samoga korjena do vrha stvara malene čvoriće, kosu čupa iz tjemena, a vlasi zbog toga pucaju. “Klijenti mi se često žale kako im ispada kosa, a problem je samo u tome da ju pogrešno češljaju”, kaže frizer iz Los Angelesa Mark Townsend.

Kosu bi trebalo češljati od vrhova prema tjemenu, postepeno. Townsend garantira, dlaka na četki bit će znatno manje.

2. Stavljate regenerator na korijen

Regenerator nikada ne treba stavljati na tjeme.

“Tu je vaša kosa najmlađa i ne treba joj dodatne vlage. Regenerator je potreban starijoj kosi”, objašnjava frizer Adir Abergel. Regenerator treba nanositi laganim masiranjem u vrhove, tapkanjem po kosi, ne u prevelikim količinama.

3. Gužvate kosu dok ju perete šamponom

Podignuti vrhove kose i šamponom ju prati kao da je mokra krpa najgore je što joj možete učiniti. Ukoliko ste prerasli šampone za bebu, prestanite raditi frizure od pjene.

“Kada je morka kosa je najlomljivija, pa ju na taj način lomite”, upozorava Townsend. Umijesto toga, stavite malo šampona na dlanove, pa nježno nanesite na kosu i tjeme. Potom prstima uđite u kosu i perite, bez da dirate vrhove. Oni nisu najprljaviji, a oprat će se prilikom ispiranja šampona.


4. Gumicu za kosu presnažno povlačite

Skidanje gumice za kosu ponekad je jednako ugodno kao i skidanje grudnjaka na kraju napornog dana. Međutim, gumicu za kosu, kojom je ona bila svezana u rep, najčešće povlačimo jednom rukom, što uzrokuje lomljenje kose.
“U 9 od 10 slučajeva, kada sam pitao klijentice kako skidaju gumicu za kosu, povukle bi ju jednom rukom i polomile kosu”, kaže Townsend.

5. Ne čitate upute ili ih ignorirate

Većina proizvoda za kosu jasno navodi kako ih treba upotrebljavati. Primjerice, lak za kosu nanosi se najmanje 20 centietara udaljen od glave. Silikonski serumi se nanose u količinama koje nisu veće od lješnjaka i to vrhovima prstiju. Pjena se mora ravnomjerno nanijeti na cijelu kosu.

6. Kosu perete prečesto

Ovo vrijedi čak i ako imate tanku kosu koja se lako masti. Pranjem, tjeme se isušuje, a kosa slabi. Oni sa tankim vlasima mogu povremeno koristiti suhi šampon, a oni koji vježbaju često, potražiti preparat koji neće kosu isušivati. Kosu treba prati, ali ne svaki dan. Ili svaki drugi…

Izvor: net.hr


0 komentari:

Objavi komentar