subota, 17. listopada 2015.

Tart sa cokoladom , bademima i kokosom - predivnog okusa, djeca je obožavaju !


Sastojci

Broj osoba:
10 osoba

Podloga
225 g badema
50 g smedjeg secera
60 g otopljenog maslaca
1/4 zlicice soli


Nadjev
120 ml kokosovog mlijeka
100 g secera
1 zlica gustina
100 g bijele cokolade
60 ml kiselog vrhnja
60 g maslaca sobne temperature
120 g kokosovog brasna

Glazura
60 ml slatkog vrhnja
3 zlice maslaca
2 zlice meda
120 g tamne cokolade
Dekoracija
60 g bijele cokolade
24-28 cijelih neoljustenih badema



Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno

1 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

Najprije napravi podlogu tako sto ces samljeti bademe u multipraktiku . Mljevenim bademima dodaj secer , maslac i sol i nastavi mijesati u multipraktiku dok se bademi ljepo ne usitne .
2 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

Dobivenu mjesavinu cvrsto utisni u dno i stranice kalupa za tart . Peci podlogu u ugrijanoj pecnici na 180 stupnjeva 10 min. Pecenu podlogu izvadi iz peci i ohladi .
3 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

U medjuvremenu napravi nadjev . U manju posudu stavi kokosovo mlijeko , secer i brasno , pa dobro izmijesaj pjenjacom da ne bude grudica . Stavi kuhati na laganoj vatri i kada uskuha i pocme se zgusnjavati dodaj natrganu cokoladu i mijesaj dok se cokolada ne otopi . Skini sa vatre .
4 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

U posudu za mijesanje uspi skuhani dio nadjeva , pa dodaj kiselo vrhnje i maslac i mijesaj dok se maslac ne otopi , umijesaj kokosovo brasno . Pokrij i ohladi , najbolje u hladnjaku oko 60 min .
5 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

Rashladjeni nadjev stavi u pripremljenu i hladnu pdlogu , poravnaj i vrati u hladnjak da se sve lijepo rashladi i stisne .
6 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

U medjuvremenu napravi glazuru tako sto ces vrhnje , maslac i med staviti na laganu vatru povremeno mijesajuci dok ne dodje do tocke vrenja . Dodaj nasjeckanu cokoladu i mijesaj dok se sva cokolada ne otopi . Skini sa vatre i odvoji 3 zlice u manju zdjelicu .
7 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

Ostata glazure prelij preko ohladjenog nadjeva . Bijelu cokoladu otopi i prebaci u vrecicu sa malim otvorom i iscrataj vodoravne i paralelne crte u pravilnim razmacima . Uz pomoc cackalice povlaci ravne paralelne crte u oba smjera isto u pravilnim razmacima .
8 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom

Cijele bademe gornjom oblom stranom umoci u sacuvanu cokoladu , ali samo do pola . Slazi bademe jedan pored drugoga uz rub tarta . Spremi u hladnjak da se sve dobro rashladi .
9 Tart sa cokoladom,bademima i kokosom
Tart je najbolje da se napravi vecer prije , a moze se napraviti i do tjedan dana unaprijed . Rashladjeni tart izvadi iz kalupa , rezi na trokute i serviraj uz salicu kave .



izvor : www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar