petak, 30. listopada 2015.

Sok koji izbacuje sluz iz dječjih pluća i diže imunitet: Jedna čašica čini čuda! (RECEPT)


Ovaj pripravak je izuzetno djelotvoran kod suzbijanja dječjeg kašlja i vraćanje imuniteta


Ovaj recept je namijenjen za djecu koja danima kašlju i iz pluća im se čuje blago “škripanje”. Naime, jedna čašica ovog soka će pomoći da se oslobode sluzi i da povrate imunitet.

Sastojci:

1 šalica oljuštene zobi
1 šalica šećera
1 šalica vode

Priprema:

Zob operite pa opranu stavite u jedan lončić zajedno sa šalicom vode i šalicom šećera (zapremina šalice – 200 ml). Pustite neka smjesa prokuha i vrije par minuta. Najbolje je kuhati uvečer i ostaviti da smjesa odstoji do ujutro. Ujutro procijedite od zobi i i spremite ljekovitu tekućinu u staklenku. Držite u hladnjaku. Od ove jedne smjese (1 šalica zobi + 1 vode + 1 šećera) imat ćete soka dovoljno za 4 do 5 dana.

Primjena:

Svako jutro na prazan želudac dajte djetetu po jednu “rakijsku” čašicu ovog soka (oko 30 ml) i tako punih 40 dana. Zatim napravite pauzu od 15 dana, pa opet dajete sok svako jutro narednih 40 dana. Dijete će izbaciti sluz iz organizma i povratit će izgubljeni imunitet.

Bitno je da ne preskačete dane, da dijete svako jutro popije ovaj sok i da se držite termina od 40 dana primjene, pa odmor od 15 dana pa opet 40 dana ispijanja soka.

Kada jednom prođete ovu kuru s djetetom, više nećete imati potrebe za njom jer dijete neće biti toliko sklono prehladama i virusima.

Zašto zob?

Istraživanja su pokazala da je zob jedna od biološki najvrjednijih namirnica na Zemlji, ali također i vrlo ljekovita biljka! Ako se od zrna zobi ukloni neprobavljiva pljeva, zob sadrži mnoštvo visokovrijednih bioloških ljekovitih i djelotvornih tvari, među ostalim, lecitin, vitamine A i B, razne korisne bjelančevine i kiseline, niacin, biotin, kalcij, željezo, fosfor, cink, kalij, magnezij, jod i druge važne elemente za živa bića koji se u zobi javljaju u tragovima.

Sluz od zobi pripremljena kao juha ili kaša nezamjenjiva je hrana za bolesnike koji se oporavljaju od operacije želuca i crijeva, čira na želucu, žutice te bolesti pluća i grla, žučne kesice, bubrega, krvotoka i šećerne bolesti.

Izvor: stil.kurir.rs



0 komentari:

Objavi komentar