Sastojci
Osnovno
2-3 kom crvenih rog paprika po osobi
5-6 kom jaja
nešto ulja za prženje
nekoliko kašika brašna
nadjev
po 1 šnitica sira za svaku papriku
nešto začina soli, bibera i po želji vegete
Priprema
Pećnicu ugrijati na barem 200 stupnjeva. Paprike oprati i očisiti od peteljki i sjemenki. Staviti ih peći oko pola sata. Pečene pokriti krpom neka se malo ohlade da bi ih lakše ogulili od korice. ( Dakle treba malo više vremena ali za ovo vrijedi utrošiti)… Nije neophodno ni svu koricu oguliti, a sa nekih paprika ni ne ide baš lako.
Narezati na šnitice sir (gauda, edamer ili sl. )… Nisam probala, ali vjerojatno može i svježi sir s tim da se pazi kod daljeg postupka neka se ne rasipa.
Umućkati jaja sa začinima. Punjene paprike prvo uvaljati u jaja, zatim brašno i opet u jaja te pržiti na vrućem ulju. Pošto su već djelimično pečene nije potrebno dugo pržiti, tek toliko da poh porumeni.
Na kuhinjskim ubrusima ostaviti neka se ocijedi višak ulja i onda slobodno pojesti
Posluživanje
Ovakva jela ne volim ničim pokvariti, kao što to moji rade – dodavanjem kajmaka, čili praha i sl. Ako nešto preostane SLUČAJNO odlično je i hladno…. I da mogu pojesti više od tri komada bez problema
0 komentari:
Objavi komentar