ponedjeljak, 5. listopada 2015.

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA


Stari dobri recept…Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi…


Sastojci
Potrebno:
20 kg crvenih paprika
1/2 kg ljutih crvenih paprika
1 ipo čaša ulja
so
1 ravna kašika esencije
Priprema
1.
Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.
2.
Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.
3.
U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
4.

Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade.
5.
Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.
6.
Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar