1 smjesa:
230 g Buter keksa
150 g Istopljenog butera
75 g Sitno sjeckanih badema
15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
30 g secera
Druga smjesa:
400 g kondenziranoga mlijeka
50 g smedjeg secera
50 g Butera
50 g Sitno sjeckane cokolade
50 g mljevenih badema
200 g Mljevenog buter keksa
Cokoladni sloj:
200 g cokolade za kuvanje
120 g butera ili margarina
120 g Secera u prahu
Priprema
1.
Pripremiti kalup oblozen sa prozirnom folijom pomjesano 25x25 cm.
Prvi sloj: Buter istopiti, pomjesati ga sa svim ostalim sastojcima,u kalup staviti sve i dobro kasikom preko priteci,da se sve fino segne, ostaviti na hladnom dok se drugi sloj pripremi.
2.
Mljeko,secer i buter narezan na manje komade staviti da se kuha oko 5 minuta cjelo vrjeme mjesati.
Maci sa stednjaka dodati odmah cokoladu i mjesati da se sva cokolada istopi,sad dodati mljevene Bademe i kekse i opet dobro izmjesati,usuti to u pleh preko prvo djela opet ostaviti na hladno dok se glazura pripremi.
3.
Cokoladna glazura:
Cokoladu sjeci na sto sitnije pa je zajedno sa buterom staviti iznad pare cjelo vrjeme kasikom mjesati da se sve istopi,maci sa pare i odmah dodati secer u prahu opet mjesati da se sve ljepo sjedini.
Usuti coko smjesu preko sveg, po zelji sjeckane Bademe i ostaviti kolac da se stegne. Ako zelte za ledige odmah i po potrebi izvaditi i sjeci na kocke ili Stange po zelji.
0 komentari:
Objavi komentar