subota, 24. listopada 2015.

KISELA PAPRIKA BEZ KUHANJA



Odrasla sam s kuhanjem zimnice, ali Katica mi podarila novi recept... Sestro,
volim te!

Autor: Djevojcica

Sastojci 2 osobe
10 kg paprike
400 g šećera
250 g soli
1 vinobran
1 litra octa (Kisko)

Priprema
1. Papriku oprati, osloboditi sjemenki, izrezati na osmine (onako kako ih želite vidjeti u
svom tanjuru!)
2. Šećer, sol i vinobran pomiješati u posebnoj posudi.
3. Papriku postaviti u jednu veću plastičnu posudu.
4. Ravnomjerno posuti mješavinom šećera, soli i vinobrana.
5. Zaliti octom.
6. Temeljito izmiješati, objema rukama.
7. Pokriti čistim kuhinjskim krpama i učvrstiti rubove (zaštita od prašine, komaraca...).
8. Tijekom 24 sata 4-5 puta temeljito promiješati.
9. Slagati u boce.
10.Zaliti tekućinom koju je paprika pustila i koja se nalazi na dnu plastične posude.
11.Dodati pritiskivač za papriku te zatvoriti.
12.Pokušati sačuvati do zime.
13.Ovakvim bocama nije potrebna naljepnica.
Posluživanje
Recept je izvrstan jer nema kuhanja, a niti nakuhavanja paprike.
 Slagati paprikicu uz omiljenu glazbu :-)

0 komentari:

Objavi komentar