utorak, 20. listopada 2015.

Giraffe Bread


Sastojci
tijesto:
400 g brašna
50 g šećera
prstohvat soli
20 g putera
1 kašičica instant kvasca
250 g mlijeka
i još: 20 g kakao praha
20 g mlijeka

 Priprema
1.
Sjediniti suhe sastojke, pa dodati mlijeko i otopljeni puter. Zamijesiti tijesto. Podijeliti tijesto na 2 dijela: jedan veći, oko 2/3 (nekih 500 g) i manji, 1/3 (oko 250 g)! U veći dio dodati kakao prah, sjedinjen sa mlijekom. Ostaviti tijesto nekih 30 minuta. Zatim tijesto podijeliti na 5 tamnih i 5 svijetlih loptica. Tamnu lopticu ovalno razvaljati (oko 26 cm dužine), pa zarolati…

2.
Svijetlu lopticu, takođe, ovalno razvaljati…pa na sredinu staviti zarolani tamni dio tijesta.

3.
Bijelim tijestom obložiti tamni, pa presjeći na pola.

4.
Redati “rolnice” u kalup, obložen papirom za pečenje. Na isti način pripremiti i preostalo tijesto. Prekriti i ostaviti oko 30 minuta.

5.
Peći na 180 C oko 10 minuta, izvaditi i prekriti papirom za pečenje, pa peći još nekih 25 minuta.

6.
Pečen hljeb prohladiti, pa rezati na parčad!
Poslužiti uz omiljeni, Lino krem…

0 komentari:

Objavi komentar