subota, 17. listopada 2015.

ČOKOLADNI TART



SASTOJCI:

– 2 šoljice brašna

– 2 kašike šećera

– ¼ kašičice soli

– ¾ šolje maslaca

– 1 jaje

– 2 kašike vode

– 1 šolja slatke pavlake

– ½ šolje mleka

– 1 ½ šolje narendane čokolade

– 2 kašike šećera

– ¼ kašičice soli

– 2 jaja



PRIPREMA:

Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice.

Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta. Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup.


Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još osam bez folije. U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi. Dodajte šećer i so. Umutite jaja idodajte ih čokoladi. Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do  20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.


0 komentari:

Objavi komentar