3 jaja
3 kašike brašna
3 ulja
2 meda ili šećera
2 rogač brašna
2 kakaa
vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo
Koru peći 10 min. na 200 stepeni
Za kremu:
umutiti 700 ml slatkog vrhnja,dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. pp 1 želatin
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu,Meni je najbolje staviti rum pločice,a vi po svom ukusu.
Za glazuru:
Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s.vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristila karamele i rendanu čokoladu
2 ROGAC BRASNA ??? OD 200 GR, 250 GR,350 GR ,500 GR ????? OVO JE SVJETSKA MREZA I MORATE BITI PRECIZNI U PISANJU KOLICINA I NAZNACITI IH U INTERNACIONALNIM JEDINICAMA A NE PO PAKOVANJIMA KOJA SU U RAZLICITIM ZEMLJAMA RAZLICITA..HAVALA NA PAZNJI...
OdgovoriIzbriši