Sastojci
Podloga
13-14 petitbeurreastih keksa (ili još
toliko ako želite dodatni red iznad
voćnog sloja)
Prvi sloj
1 puding od čokolade (Dolcela
čokolada premium)
par žlica šećera (ovisno o količini
navedenoj za pripremu pudinga,
ovdje 4 žlice)
4 deci mlijeka
Drugi sloj
25 deka kupina (to je recimo mjerica)
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice gussnela/gustina
pola deci vode
Treći sloj
25 deka čokolade za kuhanje
4 deci vrhnja za šlag
Priprema
1. Na dno manjeg protvanja poslažite kekse.
2. Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre
mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.
3. Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u
kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte
pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu. (Ako želite da kolač bude
još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
4. Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte
dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
5. Dobro ohladite te uživajte!
6. * Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert
nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek
pronaći još malo mjesta :)
0 komentari:
Objavi komentar