petak, 28. kolovoza 2015.

ZA SAVRŠEN TRBUH: Odustanite od 600 trbušnjaka dnevno i počnite jesti ovo!



Beyonce zbog njih odlazi na strogu vegansku dijetu, Mel B je zbog njih radila 600 trbušnjaka dnevno, a Adriana Lima živjela isključivo na proteinskim shakeovima. No, vi ne morate. Savršen trbuh možete imati i ako poslušate savjete Davida Zinczenka, i njegove nove knjige – Zero Belly Diet. Prema njegovoj teoriji, možete jesti normalno, tek malo birati namirnice, i imat ćete sjajni trbuh.
ZA SAVRŠEN TRBUH: Odustanite od 600 trbušnjaka dnevno i počnite jesti ovo!


Cijelo jaje – David savjetuje da se okanite isključivo bjelanjaka te jedete normalno – cijelo jaje. Iako ćete unijeti više kalorija, unijet ćete i vitamine koji utječu na metabolizam i sagorijevanje masti na području trbuha, piše Večernji.

Pečeni krumpir – Izbjegavajte pomfrit jer je pržen na masti, no pečeni krumpir možete jesti, dapače. Naime, on je hranjiv i držat će vas dugo sitim.

Zobena kaša – Iako ona i nije sinonim za zdravu hranu, i zobena kaša dugo drži konzumenta sitim, prema istraživanjima čak do četiri sata nakon doručka. Bitno da je spremljena na tradicionalan način i nema brige. Manje kalorija unijet ćete tijekom dana i stoga imati ravan trbuh.

Jedite jabuke – Nemojte piti ‘voćne sokove’, već jedite voće. više vitamina, manje kalorija. U sokovima se nalazi jako puno šećera odgovornog za nakupljanje masti u području trbuha, a to je ono što želite izbjeći.

Biftek ili bilo koji kvalitetan komad mesa – Možete jesti meso s roštilja, bitno da je ono kvalitetno. Dobri proteini su jako dobri za vaš metabolizam. S druge strane, mast s lošeg mesa može uništiti vaše zdravlje, a tako i ljepotu.


Senf – Ako volite dodati vašoj hrani nekakav začin, onda neka to bude senf. Izbjegavajte kečap i majonezu. Senf je aromatičan, kalorijski oskudan i ubrzava metabolizam. Kečap je, s druge strane, pun kalorija i nezdravih šećera.

Kefir – Manje je mastan od običnog jogurta, ima malo kalorija i jako je zdrav te učinkovit u borbi za ravnim trbuhom. Svi ostali jogurti mogu vas napuhati (ako ste osjetljivi na laktozu) te mogu imati i više šećera nego što biste ikad mogli pretpostaviti.

Špinat – Svako povrće je dobro, a špinat pogotovo. Osim što sadrži vodu pa ste duže siti, špinat sadrži i komponente koje uspješno smanjuju apetit.

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

0 komentari:

Objavi komentar