ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

VIŠE NEGO BRZO VIŠE NEGO JEDNOSTAVNO VIŠE NEGO FINO: SPAGHETTI BESHAMELL


Ako probate ove spagete recicete da su ovo mnoogo bolje spagete nego sa carbonara umakom :) Ovo su za mene najbolje  spagete i inace su nam najomiljenije u kuci. Na molbu nekih cura objavljujem receptic :)

Sastojci
    500g Tjestenine Spaghetti Podravka
    200g slaninice ili barene sunke
    700ml mleka
    6 kasika brasna
    100g
    topivog sira
    1 kasikica soli
    1 kasikica vegete
    bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
    1 kisela pavlaka

Priprema
    1.
    U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta,a ako volite mekse onda kuvati duze.Nakon sto ih procedite,ne ispirati sa vodom,dodati malo maslinovog ulja i promesati.
    2.
    Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.
    U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva,skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom,svo vreme mesajuci...vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne.
    Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.
Posluživanje
Sluziti toplo :)
Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posenbo sipam spagete na tanjir,pa tek onda preko njih umak :)
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar