petak, 7. kolovoza 2015.

TRIK POMOĆU KOJEG ĆE ČARAPE BITI BELE KAO SNEG!Bele čarape naravno izgledaju veoma atraktivno samo dok su nove. Posle nekoliko nošenja i pranja, njihov spoljašni izgled više nije toliko privlačan. Ali uz pomoć malog trika, ovakve stvari se menjaju…

  Bele čarape lakše ćete oprati, ako ih pre pranja potopite u rastvor 3%-og hidrogena i tople vode (2 supene kašike hidrogena na 1 litar vode). Potopite čarape u ovaj rastvor na 1-2 sata. Zatim ih dobro isprati u vodi i ubacite u mašinu na pranje (ili oprati ručno). Čarape u veš mašini najbolje je prati u režimu za pranje pamuka na temperaturi 40-60 stepeni.
Ima još nešto…
Limun – staro provereno sredstvo za pranje belih čarapa. Sok limuna naširoko se koristi za za uklanjanja fleka, ne samo sa belih čarape, već i različitih pamučnih tkanina svetlih boja. Deluje kao izbeljivač, koji pomaže tkanini da vrati prvobitnu belinu na prirodni način.

  Možete staviti čarape u lavor, zaliti toplom vodom (ne vrućom!) i dodati sok od polovine ili jednog limuna. Ostaviti na sat vremena da odstoji. Posle oprati ručno ili u mašini za pranje veša.
Ako su vaše čarape jako prljave, i procedura potapanja u limunovu vodu ne pomaže, onda možete iscediti sok tog istog limuna direktno na fleku i malo utrljati. Nakon toga staviti na pranje zajedno sa drugim svetlim stvarima.
Izvor: Uspešna žena

0 komentari:

Objavi komentar