četvrtak, 6. kolovoza 2015.

SATARAŠ U STAKLENKAMA



Po ovom receptu, koji se oduvijek koristio u mojoj porodici, pripremala sam godina sataraš, zamrzavajući ga u ledenici. No, minule jeseni počela sam ga spremati u staklenke što se pokazalo i dobro i praktično.
Sastojci

70 dag crvenog luka
1 kg paprike babure
0,5 kg patliđana
1,5 kg rajčice
2 dl ulja

sol, papar
nekoliko zrna konzervansa u svaku staklenku (po želji)
Priprema

1.
Pripremiti sve sastojke: luk narezati sitno, paprike narezati na manje a rajčice oguliti i narezati na veće kockice. Patliđane također narezati na veće kockice pa ih posoliti da ispuste vodu i gorčinu.
2.
Na vruće ulje staviti sitno luk i pirjati ga 10-15 minuta.
3.
Na luk dodati patliđane i papriku, promiješati i malo propirjati......
4.
...... a zatim i oguljene i narezane rajčice......


5.
....... pa sve zajedno pirjati 10-15 minuta.
6.
Posoliti i popapriti, promiješati te još vruće stavljati u vruće staklenke zagrijane u pećnici. Poklopce umočiti u alkohol i staklenke odmah čvrsto zatvoriti.
7.
U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju. Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 20 - 30 minuta.
Skinuti sa štednjaka i ostaviti pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar