subota, 29. kolovoza 2015.

Samo nekoliko gutljaja OVOG NAPITKA dnevno vam može spasiti život!


Ako iz ljekarske ordinacije redovno izlazite sa nalazima krvi koji pokazuju povišen holesterol i usput svakodnevno slušate koje sve zdravstvene probleme to može da vam prouzrokuje, onda znate koliko značajno da taj problem što prije riješite.


Pri tom ne mislimo na upotrebu lijekova, jer naravno da bi idealno bilo da svoju krv prečistite prirodnim putem.

Pomoć se krije u ovom narodnom lijeku koji je zaista lako pripremiti, a koji efikasno uklanja masnoću u krvi i, istovremeno, jača krvne sudove, čisti crijeva od parazita i jača imuni sistem.

Njegovu ljekovitu bazu čine limun i peršun koji se kuhaju od dva do tri sata, a evo i kompletnog recepta.

Sastojci:

– 1 kg limuna
– 5 veza peršuna
– 3 l vode
– 1 kesica sode bikarbone

Priprema:

Operite limun u hladnoj vodi, a zatim ga potopite u toplu vodu u koju je ste prethodno umiješali kesicu sode bikarbone. Ostavite ga u vodi oko sat vremena.

Peršun sa stabljikom isjeckajte na sitne komadiće (ili ga kratko sameljite u blenderu) a zatim isto učinite i s limunom (s korom).

Peršun i limun stavite u dublju šerpu pa na njih nalijte tri litre vode i kuhajte na nižoj temperaturi dva do tri sata. Kada se sastojci dobro raskuhaju, procijedite vodu, a ono što ostane, oko 1,5 litar sirupa prelijte u čistu staklenu bocu.

Konzumiranje:

Svakog jutra pijte po jednu rakijsku čašicu ovog sirupa na prazan želudac i to radite dvije nedelje bez prestanka. Napravite pauzu nedjelju dana pa ponovite proces ukoliko je neophodno. Rezultati neće izostati.
Izvor: prirodom do zdravlja

0 komentari:

Objavi komentar