subota, 29. kolovoza 2015.

Pogledajte zašto roštilj premazuju krompirom, od sada i vi ćete to raditi


Jedini nedostatak pripremanja hrane direktno na rešetki je taj što se neke namirnice lijepe za površinu rešetke, što nimalo nije zgodna okolnost, pišu E-recepti.

Na primjer, često se sočan odrezak zalijepi za vreli metal, a odvajanje mesa od rešetke zna da zada dosta muke. Još je gora situacija kada vam se to desi s pljeskavicama, i kada one počnu da se raspadaju u pokušaju da ih pomjerite ili okrenete.

Srećom, postoji idealno rješenje za ovakav problem. Sve što treba da uradite je da učinite rešetku neljepljivom i u tome vam može pomoći krompir.


Zagrijte roštilj, pripremite sirovi krompir, tj. jednu polovinu krompira i nabodite je na viljušku. Kada roštilj postane vruć, premažite rešetku roštilja krompirom.

Čućete prijatno cvrčanje krompira čim bude dotakao vrelu površinu roštilja i tom prilikom će doći do ispuštanja skroba iz krompira, koji je zaslužan za stvaranje neljepljivog sloja na rešetki.

Najbolje od svega je to što je ovo rješenje jednostavno za primjenu i potpuno je prirodno. Probajte i uvjerite se sami.aaa

1 komentar: