ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Pita od povrća


Sastojci:

1 zelena tikvica
1 žuta tikvica
3 šargarepe
300 g brašna
7 kašika vode
4 jaja
2-3 čena belog luka
160 g maslaca
160 g tvrdog sira
300 ml mleka

Priprema:
Prvo napravite testo tako da u posudu sipate brašno, dodate so i kockice hladnog maslaca, brzo utrljajte maslac u brašno zatim dodajte vodu i umesite testo. Nemojte ga previše izrađivati. Uzmite okrugli kalup za pite promera 26 cm, obložite ga masnim papirom, pa dno i stranice obložite testo i stavite u frižider.

Dok se testo hladi, pripremite povrće za nadev. Operite povrće  i isecite ga na tanke, tanke trake. Kad ste isekli svo povrće izvadite testo iz frižidera i počnite sa slaganjem povrća.

Povrće slažete tako da stavljate trake, boćno, prvo uz rub kalupa pa sve u krug dok ne dođete do sredine. Povrće slažite naizmenično žutu tikvicu, pa zelenu pa šargarepu.

Kad ste složili povrće, napravite preliv. Umutite jaja, dodajte mleko, zatim naseckani beli luk, naribani sir i malo soli. Sve dobro umutite. Preliv polako sipajte preko povrća da se nešto ne pokvari pa pecite u rerni zagrejanoj na 180C, 1 sat i 10 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar