subota, 1. kolovoza 2015.

PILETINA 5


Pošto je ovaj recept bio dovoljno kratak da zapamtim, rešila sam da probam. U knjizi je pisalo, da je gotovo za 10 min. Nije za 10, eto za 20 ali sa kompletnom pripremom. A ukus fantastičan. Meni ovakvi recepti olakšavaju život, pošto ne može baš sve da se pripremi prethodni dan.

Sastojci

300g pilećeg filea

2 dl jogurta

1 kašikica senfa

1 kašikica kurkume

1 kašikica suvog peršuna (može i svež)

1 kašikica gustina






1 dl mlake vode

malo Vegete

ulje za prženje

Priprema




1.

Isečemo piletinu na kocke i začinimo vegetom po ukusu.

2.

Zagrejemo ulje i propržimi piletinu na ulju, često mešajući oko 5 min.

3.

Pomešamo jogurt, senf i kurkumu.



4.

Sipamo smešu preko mesa i dodamo peršunovo lišće.

5.

U mlakoj vodi razmutimo gustin i sipamo u jelo sve ukupno krčkamo 5 minuta. Gustin sam dodala čisto da bude kremastije, ali mislim da može i bez gustina, naročito ako se stavlja čvrst jogurt.

Posluživanje




Lepo se slažu sa njokama i testeninom. I nekim finim belim vinom.

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar