SASTOJCI
Potrebno je
5 kg paprike ( babure ili somborke)
2,200 kg kisele pavlake
2 kg feta sira
po ukusu soli
odredjena kolicina mlijeka
PRIPREMA
1.
Koristiti babure ili somborku (bolja je somborka).
2.
Odstraniti seme paprike. Oprati i donji deo malo preseci. U svaku papriku staviti malo morske soli. Protresti papriku.
3.
Paprike poloziti u tepsiju i staviti da se malo zapeku u unapred zagrejanoj rerni na temperaturi od 150 *C. Paziti da ne omeksa.
4.
Zapecene paprike izvaditi iz rerne, procjedeti i ostaviti da se hlade.
5.
U medjuvremenu izdrobiti 2 kg feta sira i pomesati sa 2 kg pavlake. Posoliti po ukusu. Ovom smjesom puniti paprike. Punjene paprike redjati u plasticnoj tegli tako da dio otvora paprike bude prema vama.
6.
Odredjenu kolicinu mlijeka ( procjenite vi sami kolko bi stalo u tegli sa punjenim paprikama) ostaviti da se zagreje i da bude toliko toplo kao kad kiselite mlijeko, pomesajte sa 200 gr pavlake. Mjesavinu mlijeka i pavlake i prospite u teglu.
7.
Teglu zamotajte i drzite je u sobnoj temperaturi 1-2 dana. Videcete da se odvaja sok od mlijeka i pavlake.
8.
Sok procjedite pazljivo.
9.
Posluživanje
NAPOMENA: Da bi ste lakse procjedili paprike, vecom iglom naprevite rupicu pri samom dnu plasticne tegle. Sok ce se samo procjediti. Nakon procjedjivanja, u otvor stavite jednu cackalicu i teglu stavite u hladnjak.
0 komentari:
Objavi komentar